Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

Fotky z tréninků a soutěží našich indoor letců.

Seznam akcí pořádaných LMK Čmelák Holešov

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Pavlík, 13 Srpen 2018, 23:22

    20. ročník Čmelák Model Show 2018.

    V sobotu 11.8 a v neděli 12.8.2018 proběhl na našem letišti 20. ročník Čmelák Model Show 2018. 

     

     

    Toto holešovské nebe ještě nezažilo.

    Úžasné letecké modely, Gripeny, doprovodný program pro děti, vyhlídkové lety vrtulníkem , ukázky skutečných letadel, modelů Trucků a stavební techniky bylo k vidění na modelářském letišti „Za Větřákem“ o tomto víkendu v Holešově. Místní leteckomodelářský klub Čmelák ve spolupráci s firmou Fiala motors a za podpory Města Holešova a sponzorů Trachea, Elko, Gergel, Hotel Tacl, S+H elektromontáže, Reimer, Hydropool Zlín, Fiala Transport, Jeti mode, Fla Henry a Jospo Holešov uspořádal neskutečně nádhernou show, která dala možnost shlédnout návštěvníkům to nejlepší co v Evropě existuje v letecké modelařině. Úžasné modely předvedli nejlepší piloti z naší republiky, Německa, Švýcarska, Rakouska a Slovenska.

    Nádherné vystoupení a vrchol celé akce byl Gernot Bruckmann, který předvedl Větroň ETA s úctyhodným rozpětím 15,5 m, Ge Bee a Pipera o rozpětí 4,6 m, Zdeněk Hůlka L 39, Petr GUBI s Viperem Jet, Thomas Bogner se svým Mustangem upraveným pro rychlostní závody. Nelze zde vyjmenovat vše, protože se v Holešově sešlo 74 nejlepších pilotů Evropy, kteří divákům předvedli více jako 100 nádherných modelů.

    V doprovodném programu byla předvedena akrobacie Zlína Z 526 z AK Kroměříž, průlet impozantních Gripenů JAS, seskoky parašutistů z letiště Bílá Hlína Slušovice a přílet skutečného čmeláka Z 37, který na závěr celé akce přistál na ploše letiště.

    Pro děti připravil a předvedl šoumen ze Slovenska Dan Hayden pohádku Kubko a Maťko, která pobavila nejen děti, ale také všechny přítomné dospělé.

    Děti se bavily pod dohledem a za asistence střediska volného času TYMY, které pro ně připravilo program po oba dny.

    Občerstvení zajistila na perfektní úrovni firma JOSPO Holešov, takže jak účinkující i návštěvníci nestrádali hladem ani žízní.

    Celou akci na profesionální úrovni moderoval úžasný Martin Krpata, který diváky zahrnul neskutečným množstvím informací a předváděných modelech, jejich pilotech a historii jejich předloh.

    Vše bylo umocněno nádherným počasím a pocitem, že veškeré úsilí, které pořadatelé přípravě této akce museli věnovat bylo odměněno úspěšnou akcí, kterou Holešov ještě nezažil.

    Děkujeme všem, kteří jakýmkoliv způsobem přispěli k jejímu uspořádání.

    Ing. Miroslav Polášek – předseda LMK Čmelák p.s. Holešov

     

    foto J. Pavlik   zde

    rc vzduchoplavci  zde 

    Staňa Valnoha     zde

     

     

     

     

     

    Similar Posts:

    Rubrika: Čmelák model show

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby