Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

1.10.2016 od 14h pořádá LMK Brusné Dětský letecký den

Fotky z MČR F3K 2016, které probíhalo na naší modelářské ploše v Holešově najdete tady a tady.

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  •  

    Stránka 1 z 512345

     

    Modelářské aerovleky

    Autor: Jirka Chvátal, 16 Listopad 2013 @ 22:03

    Polétání aerovleků 16.11.2013

    Předpověď slibovala pěkné počasí, proto jsem obeslal sms pár spřízněných duší a v sobotu dopoledne jsme se sešli v poměrně hojném obsazení na naší ploše. Trápila nás poměrně hustá mlha, ale to nás nemohlo zastavit. Létalo se jak o duši a končili jsme až za šera. Návštěvou nás poctil i kamarádi ze Slovenska Lacko a Miško. Více na přiloženém videu od Jirky Pavlíka. Juro děkuju!

     

    Číst dál

    Publikováno v Modelářské aerovleky · Žádné komentáře »

    Autor: Jirka Chvátal, 5 Říjen 2013 @ 22:39

    Polétání aerovleků 5.10.2013

    Předpověď slibovala pěkné počasí, proto jsem opět obeslal sms pár spřízněných duší a v sobotu dopoledne jsme se sešli v sestavě Vláďa Daněk, Jirka Pavlík, Miloš Vaculík a pár dalších na naší ploše. Bylo nádherně, foukal příjemný větřík, prostě pohoda. Létalo se jak o duši a končili jsme až za šera. Více na přiložených fotkách.

     

    Číst dál

    Publikováno v Modelářské aerovleky · Žádné komentáře »

    Autor: Jirka Chvátal, 4 Červen 2013 @ 21:35

    Přádelské polétání s aerovleky – fotky

    Od pátku do neděle probíhala na letišti v Jehnění akce, kterou pořádal za LMK Litomyšl Vašek Vojtíšek a Jarda Duffek. Počasí v pátek super, bohužel jsem kvůli práci mohl jet až v sobotu. celou cestu v podstatě bez kapky, až na místě pršelo. celá sovota v podstatě propršela, ale v klubovně se parádně posedělo a pokecalo. V atmosféře víc než přátelské jsme se provykládali až do ranních hodin. V neděli se počasí začalo klubat z mlžného oparu. Bohužel si na stavu plochy a příjezdové cesty vybralo sobotní vydatné pršení svoji daň. po obědě se ale počasí vybralo a bylo nádherně, občas až moc. Létalo se podle chuti až do pozdního odpoledne, kdy jsme se začali po rozloučení s kamarády rozjíždět domů. Počasí se klukům moc nevyvedlo, ale i tak hodnotím jako fajn akci kam se budu v dalších letech rád vracet. Zázemí parádní, pivečko taktéž, bašta náramná, polétání nakonec taky pěkné, co víc si přát? Snad jenom někoho kdo za mě umyje to zas …. auto od bláta, které mám i v autě :-)

    Číst dál

    Publikováno v Modelářské akce, soutěže a polétání, Modelářské aerovleky · Žádné komentáře »

    Autor: Jirka Chvátal, 22 Květen 2013 @ 19:40

    Nedělní polétání a zálet ASG-29 a Šohaje

    Už delší dobu jsme se s Marcelem domlouvali na zálet jeho 6m krasavice, celokompozitové makety ASG-29 od H-Model. Nakonec jsme se domluvili napevno na neděli. O půl deváté jsme se sešli na ploše, kde se přidal ještě Franta Bayer s jeho novým Šohajem, který také čekal zálet, Peťou Novotným a Jirkou Sodomkou, který se na nás chtěl přijet podívat. Později přijel i Vláďa Daněk s jeho opraveným ASKčkem, kterého čekal pro změnu taky zálet. Bohužel bylo počasí víc než větrné, i ptáci chodili pěšky a Vláďa se nakonec rozhodl neriskovat a zálet odložit. Zalétli jsme tedy nakonec ASG i Šohaje a i Marcelům Moswey se podíval do vzduchu. Vzduch byl tak rozbitý, že se ani s 3m vlečnou skoro nedalo přistát, občas jsem sedal i na 4x. Nakonec ale vše dobře dopadlo a odpoledne jsem dal ještě asi 5 čtvrtminutových startů a kolem čtvrté jsme se rozjeli domů. Velmi větrný ale moc příjemně strávený den na letišti …

    Číst dál

    Publikováno v Modelářské aerovleky · Žádné komentáře »

    Autor: Jirka Chvátal, 24 Duben 2011 @ 17:42

    Aerovleky Záhoří – 3m Katana + 4m Fox Zdeňka Zdražila

    Dnes jsem neodolal a přijal pozvání Zdeňka Zdražila přijet a polétat aerovleky na UL letišti/modelářské ploše Záhoří … Ráno, když jsem odjížděl z Holešova s Katanou na střeše, mi to Zdeněk rozmlouval, poměrně hodně foukalo a chtěl jít spíš na svah, ale nakonec povolil a bylo z toho parádní polétání, kdy jsme si spolu loupli odhadem 20 aerovleků do čím dál větší výšky. V jednom z posledních se Zdeněk vypínal v 820m! Nakonec jsem spokojený odjížděl až kolem půl čtvrté! Díky Zdeňo, kdykoli přijedu rád zase!
    Číst dál

    Publikováno v Modelářské aerovleky · Žádné komentáře »

    Autor: Jirka Chvátal, 16 Únor 2011 @ 19:25

    Aerovleky Jeseník – fotky a onboard video z Katany

    Ve dnech 11.- 13. 2. se uskutečnilo setkání příznivců GPS létání na letišti Jeseník- Mikulovice. Onboard video z modelářské kamerky umístěné na kabině 3m Katany na ZDZ160, bohužel poměrně roztřepané a díky listům vrtule v záběru rozmazané. Takto ani není poznat, že se vlekalo. Příště ji otočím dozadu. Nevím proč, ale video nešlo v Pinnacle sestříhat, takže je nahrané na trubku tak, jak bylo nahráno. Autorem většiny fotek ze setkání je Marcel Králík.
    Číst dál

    Publikováno v Modelářské aerovleky · Žádné komentáře »

    Stránka 1 z 512345
    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby