Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

Fotky z tréninků a soutěží našich indoor letců.

Seznam akcí pořádaných LMK Čmelák Holešov

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Chvátal, 19 Květen 2010, 06:44

    GPS Triangl – Krnov 2010

    Už dlouhou dobu jsem uvažoval, že bych spolu s Marcelem zajel na některý z GPS Trianglů, okouknout o čem to celé je a nasát atmosféru, která z fotek vždy tak sálá. Už proto, že Marcel má 5m DG-600 od Radima Horkého a koupený Skynavigátor a GPS Triangl by chtěl létat. On jako plachtař a já jako vlekař. Slovo dalo slovo, den D nastal v pátek 14. května, kdy jsme v sestavě já, Marcel Králík a Pepa Plšek vyrazili v dešti krátce po sedmé hodině z Holešova směr Krnov. Už dopředu jsme tušili, že z létání toho asi moc nebude, vytrvale pršelo a začínaly se rojit první zprávy o blížících se možných povodních. Přesto jsme jeli. Chtěli jsme se dozvědět od nejpovolanějších co nejvíce informací o tom, jak se GPS Triangl létá, jak se pracuje se Skynavigátorem, okouknout modely ale hlavně se konečně vidět se spoustou fajn kluků, kteří se kolem Trianglu točí.

    Po příjezdu nám bylo jasné, že jsme se nezmýlili. Voda všude kam šlápneš tekla proudem, letiště totálně podmáčené. Kluci prý létali jen den předem ve čtvrtek k večeru, jinak seděli na zemi. Pršelo stále dál …


    Sesedli jsme se tedy společně v hodpůdce u krbu, baštili vynikající gulášek a pivko, debatovali, dívali se na DVD z předchozích akcí a pak strávili asi hodinku a půl v hangáru mezi modely a debatili o tom co, proč jak a vůbec s kluky ze Slovenska, Polska a Svýcarska. Měli jsme možnost si prohlédnout nové dílko Radima Horkého – H-Model – maketu dvousedadlovky Arcus, nástupce Duo Discuse. Musím říct, že mě osobně naprosto dostal. Jak provedením, tak od pohledu “zajímavými” profily, velmi podobnými F3B modelům, tak kvalitou zpracování. Bude to žiletka!


    Čas ale ubíhal velmi rychle a do večera jsme museli být doma, počasí se spíš ještě horšilo, proto jsme se s kluky rozloučili a vyrazili domů. I přes to, že počasí stálo za pendrek a vůbec se nelétalo, nevadilo mi to.


    Byl to velmi příjemný den strávený s příjemnými lidmi. Už se těším na další akci, pokud to jenom trošku půjde, jedu! A doufám, že už s vlečnou :)



    Fotogalerie Ivo Makového

    Similar Posts:

    Rubrika: Modelářské akce, soutěže a polétání

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby