Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

---Výroční členská schůze se bude konat 26.1.2018 v 17.00 hodin na Starém pivovaru v Holešově.

---Silvestrovské polétání se bude konat od 10.00 hodin na naší modelářské ploše. Všichni jste srdečně zváni.

Silvestrovské polétání 2017, sraz v 10 hod. na modelářském letišti.

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Chvátal, 30 Říjen 2010, 22:48

    Holešovské aerovleky – říjen 2010 – fotky a videa

    Dnes se na naší modelářské ploše sešli příznivci modelářských aerovleků. Nakonec jsme byli 3 vlekaři, já s 3m Katanou, Erik Herudek s Gilesem na 100ku a Martin akro na 80ku proti 6-7 větroňářům? Docela přesilovka, ale aspoň jsme se vystřídali ve vlekání všichni a kluci větroňáři si taky hezky polétali. Bylo krásné vlekat jednou historika a hned v zápětí 6m Arcuse, po něm Mírovo Lo150 a nakonec 6m Ventuse Vládi Zicháčka. Myslím, že jsme si to všichni pěkně užili, létaly se dokonce i dvojvleky a hlavně se nafotily metráky krásných fotek a hromady videí jak z paluby Arcuse Radima Horkého a Kamila Tomance, tak z Erikova Grüne Post, tak z Lo150 Miry Buriána, tak ze Standovy Prahy. Fotky i videa budou postupně přibývat tak, jak se mi je podaří zpracovat. Každopádně jsme se už dnes domluvili na tom, že se další sezóna aerovleků otevře právě v Holešově, zřejmě v dubnu 2011.


    Sadu hezkých fotek nafotil Marcel Králík, najdete je tady.


    Další sadu fotek udělal Zdeněk Kopeček, který právě dokončuje svůj 7,5m Duo Discus jsou tady.


    Další hromadu fotek udělal Pepa Plšek, je jich skoro 170, takže mi bude chvíli trvat je projít a vybrat ty nejlepší a naházet je sem do galerie. Videa z paluby jejich krásných větroňů musím projít, vybrat ty nejlepší a naházet na Youtube, najdete je tady možná už zítra!


    Bohužel se na závěr krásného letového dne stala hodně nepříjemná příhoda. Po vleku do poměrně veliké výšky se Vláďa Zicháček rozhodl rychle vytratit výšku, aby Ventuse lépe viděl a Ventus namáhání při rychlém letu bohužel nevydržel. Za letu přišel o křídlo a strašné rány se zarazil do země po letu střemhlav a jedině co z něj, kromě hromady trosek zbylo, je 30cm díra v tvrdé zemi asi metr od naší modelářské plochy. Budiž mu v leteckém nebi hodně stoupáků a Vláďovi přeju aby brzy postavil nový model, který mu vydrží alespoň tak dlouho jako Ventus.











    Similar Posts:

    Rubrika: Holešovské aerovleky

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby