Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

Zahájení likvidace výstavy MODEL HOBBY  je v neděli 14. ledna 2018 od 10.00 hodin a bude probíhat do středy 17. ledna 2018 do 17.00 hodin.

Silvestrovské polétání 2017, sraz v 10 hod. na modelářském letišti.

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Chvátal, 3 Květen 2008, 19:15

    Otevírání modelářského nebe 2008 – fotky

    Tento rok připadlo otevírání modelářského nebe na našem letišti na 3. května, už od deváté ráno se začali sjíždět první nedočkavci, Jarda Zicháček kominík a pekelník se svojí udírnou, kluci s pivem a první modeláři s modely. Kolem desáté už bylo na letišti celkem husto a začalo se létat, cedule s přehledem kanálů a větrným rukávem byla na místě, tak se šlo na věc.

     

    Mirek Tuček dovezl překrásnou 3m maketu Zlína Z-142, kterou stavěl 3 roky! Vypracovaná je včetně detailů jako jsou přístoje, plátování a nýty na povrchu, maketová motorová kapota, prolisy na křidélkách a klapkách atd, však je ta nádhera vidět na fotkách. V letu působí model až neuvěřitelně realisticky, to i díky pilotáži Mirka, který si na maketovost letu potrpí.

     

    Přijeli i kluci s Količína s velkým Piperem na 120cm motor z pily, ale bohužel je zradilo zapalování, takže nelétali. Díky tomu nelétala ani nádherná 5m maketa Super Blaníka, taktéž krásně vypracovaná včetně detailů kabiny. Létal Jarda Zicháček se svým historickým Prezidentem. Létal i Franta Hrbáček se svým bitevníkem, Jirka Pavlík zalétával kamarádovi krásného Tundelbolta na elektro a malou elektro Funtanu. Krásně létal akrobacii i Milan Libiš se svým červeným Tucanem. Dopoledne jsem vyletěl i já s Petrovým Wildcapem a zápasil s rostoucím větrem.

     

    Přijel i Zdeněk Vlach z firmy Valach Motors a ukázal v chodu svůj 7 válcový hvězdicový motor Valach Motors o objemu 800cc!!! Motor je krásně strojařsky zpracovaný a má neuvěřitelně nízké volnoběžné otáčky a sílu že by uvezl snad i ULko, však mu taky proud vzduchu od vrtule pěkně křenil škraně :-)

     

    Pak se odkudsi přitáhly černočerné dešťové mraky a na půlhodinu začalo pršet. nastal úprk, jako když do vrabců střelí. Každý bafnul model za co to šlo a utíkal s ním do auta nebo jej schovat do hangáru. Po víc jak půlhodině, kdy většina méně odolných jedinců odjela, přestalo pršet a po prohlídce hangáru vylezlo sluníčko a pražilo až to hezké nebylo.

     

    Odpoledne jsem vyletěl i s taťkovým Ocelotem-E a později i s Dionem. Pak se létalo dál, Staňa Vráblík s jeho dvouplošníkem létal jak o dušu, takže nakonec i přes rozpačité počasí spokojenost.

     

    Na závěr pak po mnohém naléhání i Peťa vytáhl z auta, nadráždil a vyhnal pavůky ze snad 3 roky skladovaného 3m Groba.Tož pěkně létal! Já pak šel do hangáru montovat zapalování do Wigense a ještě když jsem večer z letiště odcházel všiml jsem si že Mirek Tuček a pár dalších ještě lítají, i když jsem myslel že všichni dávno odjeli :-)

     

    Létalo se do pozdních hodin, kabanos z udírny příjemně voněl, pivečko bylo, pohoda byla, sluníčko nakonec taky a pohoda se šířila po celém letišti. Kéž by to vydrželo i do dalších let …

     

     

    Similar Posts:

    Rubrika: Otvírání a zavírání nebe

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby