Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

Fotky z tréninků a soutěží našich indoor letců.

Seznam akcí pořádaných LMK Čmelák Holešov

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Marcel Králík, 10 Září 2018, 08:19

    1. Česko-Slovenské aerovleky

    Jak již bylo avizováno, v pátek jsme odjížděli do Velké Lomcice na 2 kolo Česko – Slovenských aerovleků. Složení bylo početné. Neúnavný vlekař Mirek, větroňáři Jirka, Jarda, Radek a Marcel. Za jury Laďa.

    Velká Lomnica nás přivítala nádherným prostředím a unikátním výhledem na masiv Tater. V pátek jsme stihli všichni dát pár letů, abychom si ošahali místní podmínky. V sobotu se po briefingu šlo na ostro. Úkolem každého bylo, aby po vleku do 250m nalétal co nejdelší čas a po té přistát do vymezeného prostoru. Každý musí letět 2 lety. Kdy kdo poletí je na každém jak se rozhodne.

    Sobotní počasí bylo jiné než v pátek. Jemně pofukovalo, ale hlavně se zatáhlo. Díky tomu nebyla termika výrazná a spíš to bylo o tom, co nejméně šahat do kniplů a nechat éro letět samo. Dosahované časy byly v rozmezí 5-10 min. Díky tomu se soutěž odlétala do cca 14 hodiny. Po spočítání výsledků jak druhého kola, tak i celkového za obě kola, jsme s napětím čekali jak jsme dopadli. Nakonec se museli ještě udělat rozlety, kde se hodnotila přesnost přistání.

    A jak jsme dopadli? V druhém kole si vylétal nádherné 2. místo Jirka, který létal s malým Krajánkem. No a v celkovém pořadí zkončil Radek se svým Moswey na 2. místě a hned za ním Jirka na 3. místě.

    Po vyhodnocení jsme již jen volně létali do odpoledne, než nás zastavila vydatná přeháňka. V neděli ráno se nám Tatry ukázali v plné parádě, ale bohužel další povinnosti naši výpravu nasměrovali na cestu domů.

    Velké díky patří organizátorům, kteří zajistili pro soutěžící nejen mobilní toaletu a vodu, ale i výborný sobotní guláš. Vždy žasnu, jak výborný je a to byl kompletně připravován až na ploše.

    Další fotky najdete tady. 

    A také je už jedno video.

    Similar Posts:

    Rubrika: Modelářské akce, soutěže a polétání, Články

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby