Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

1.10.2016 od 14h pořádá LMK Brusné Dětský letecký den

Fotky z MČR F3K 2016, které probíhalo na naší modelářské ploše v Holešově najdete tady a tady.

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Chvátal, 17 Říjen 2008, 22:01

    Aerovleky Raná 2008

    Letos se mi díky kamarádovi Marcelovi Králíkovi alias Makykovi, poštěstilo se zajet podívat na akci Raná 2008, která se koná na letišti Raná, pod stejnojmenou horou, známou to mekkou plachtění.

    Tady je pár fotek, které Marcel nafotil. K dojmům, na létání na svahu Rané jsem se moc těšil, skoro jako malé dítě a to byla asi chyba, kopec je to krásný, ale díky slabému větru se na svahu dalo sotva udržet a navíc díky provozu na letišti dole pod kopcem, kdy se často můj kanál překrýval s dalšími 2-3 lidmi jsem si skoro vůbec nezalétal. Taky to tam byl samý padáčkář, takže bylo občas třeba silné vůle a hodně klidnou povahu. Akce to ale byla hezká, i když díky rušení nebyla nouze o havárie.

    Nadchl mě hlavně malý Duo Discus kamaráda Míry Hlaváčka o rozpětí 2,5m z produkce Karla Vagenknechta, který na svoje rozměry létal až neuvěřitelně krásně a na svahu se udržel bez problému i když speciály byly rády, že hoblovaly sváh. Nechtít za něj Karel tak neuvěřitelně vysoko učástku, neváhal bych … Míra je milovníkem Duo Discuse, protože má doma hned 3! První je ten malý, druhý má rozpětí 5m a třetí, ten největší jste viděli na Čmelákovi, má rozpětí 8m!!!

    Similar Posts:

    Rubrika: Modelářské akce, soutěže a polétání

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby