Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

Silvestrovské polétání 2017, sraz v 10 hod. na modelářském letišti.

Zapište si do diářů, výroční schůze bude 26. ledna 2018. Místo a čas bude ještě upřesněn.

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Chvátal, 27 Září 2008, 22:25

    JSB DG-1000 elektro o rozpětí 2,6m – polomaketa od Astra Model

    Dnes mi Jirka Pavlík poslal fotky ze záletu mojí polomakety DG-1000 v provedení elektro od JSB, resp dovozce Astra Model o rozpětí 2600mm, který proběhl už minulý rok, někdy v prosinci tuším? Zálet probíhal za příšerné zimy a velmi silného nárazového větru, kdy se za námi přijeli podívat bráchové, jestli to myslíme vážně a jestli to chceme rozbít :-)

    Přiznám se že, to byla moje první polomaketa a měl jsem obavy z toho jak se bude DGčko chovat při té nepatrné hloubce profilu, ale je to úplně v pohodě. Nakonec DGčko zakusilo pár zkušebních hodů při kterých si Jirka málem vykloubil rameno a pak už rovnou pár okruhů na vytrimování a otestování jestli a jak to vlastně letí. Bohužel jsem si nenamixoval na zálet flaperony a tak DGčko klouzalo jako ďas, takže jsem v metru proletěl celé letiště až pak přistál bez problémů, ale o několik desítek, ne-li stovek, metrů dál než jsem chtěl.

    Stavba byla naprosto pohodová, ve stavebnici bylo vše potřebné, jen bych výrobci vytkl to, že nejsou už od výroby zalepeny winglety, které ne úplně sedí a dá dost práce je dopasovat. Rozhodně nemůžu potvrdit že by DGčko mělo snahu padat do vývrtky, nebo bylo jiným způsobem zákeřné či špatně létalo. Létalo sice svižně, ale velmi stabilně a mělo super pronikavost proti větru. Výkon motoru AXI 2820/10 s tříčlánkem Li-Pol byl víc než dostačující na velmi svižné stoupání.

    Byla taková zima, že jsem DGčko musel složit a pak i rozložit v hangáru, protože venku to bylo naprosto nemožné kvůli totálně promrzlým rukám … Pak jsem s DGčkem létal na tradičním Silvestrovském třískobraní a pak jej, díky tomu že jsem měl modelů víc, odložil a už s ním nelétal, i když létalo krásně. Pár fotek, které udělal Jirka Pavlík je k nahlédnutí v galerii.

    Similar Posts:

    Rubrika: Modelářská dílna

    3 komentářů »

    1. Komentoval elektro

      Červen 5, 2009 @ 08:38

      pekny model, musim pochvalit. prave zacinam s modelarstvim podobne clanky se mi libi.

      Jirka, Nachod

    2. Komentoval David

      Listopad 14, 2010 @ 15:06

      Bylo-by mozny doplnit nejaky podrobnosti – hmotnost, vrtule, baterky

    3. Komentoval Jirka Chvátal

      Listopad 14, 2010 @ 17:39

      Ahoj Marku, DGčko jsem měl už před dlouhou dobou a přiznám se, že mi z toho moc v hlavě nezústalo. Byl tam 3článek LiPol, ale nevím už ani kapacitu, motor taky ne a vrtuli už vůbec ne. Výsledek ale byl každopádně ten, že to bylo poměrně těžké, mělo to neuvěřitelný kluz a muselo se to držet pořád na rychlosti. Udělal jsem s tím pár letů a jako omyl to prodal. Víc už fakt nevím.

    RSS komentářů k tomuto článku

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby