Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

Silvestrovské polétání 2017, sraz v 10 hod. na modelářském letišti.

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Chvátal, 26 Leden 2008, 12:22

    Narodil se Taylorcraft Auster MK III o rozpětí 2,7m

    Začneme trochu tajemně. V jedné zapadlé a tajné dílně začali Hobitci jednoho pochmourného dne kutat a sochat. Kutali a sochali … ehm, tak ne, jinak … Dejme slovo staviteli a fotografovi v jedné osobě …




    Bylo jednou onehdá onehde Francek Hrbáčkovic, hoch jeden ušatá, a zahlídl Austera od Taylorcraftů a tak se do něho pobláznil, že lapnul do kolni a stavěl až postavil. A dyž už postavil tož aj létat s tým se mu zachtělo. Po dvorku jezdit už ho omrzelo, tož ho zbalil, naházal do kufra stěhováka a dovalil s tým na letiště. Onen dotyčný kolem teho tak dlouho chodil až to složil a motor natočil. Všecko vyzkůšal, chvílu poroloval na trávník co si saméma rukama posekl, kolena rozklepaná uklidnil a motoru oroštoval. Auster se pohnul, samo dopředu, trochem poskákal a VZLÍTL! Normálně aj NAHORU!


    Asik se mu kolena zasejc rozgyglala či co toho bylo příčinou, či si glgnul nejaké slivovičky bo co, ale let byl také jakéjsi divoké … Tož s tým chvilku zápasil, pak ke kniplu postavil synka Michala, ten s tým zápasil dál a nakonec se srdcem zastaveným s tým sednul na kraji letiště. Tož oddýchli sme si všecký … Auster je v celku a po tom co ho Francek eště raz poladí, tož to zkusíme znovu ja? Francek posílá aj fotky z teho řádění ať z teho takej neco máte. Tož tak ogaři :-)


    Tož už to Francek aj poladil a podruhé pozkůšal, tož lepší to bylo! První let nás sice lakoval jakože to nepoletí ale už podruhaj to letělo a PĚKNĚ! Drobet sme to doladili, pár mušek doladili a došli k názoru že to aj poletí, prej že musí :-) Eště to něco chce ale pak už to bude skorem dokonalé!


    Začneme trochu tajemně. V jedné zapadlé a tajné dílně začali Hobitci jednoho pochmourného dne kutat a sochat. Kutali a kutali až jednoho dne … Ehm, tak ne, jinak … Auster Taylorcraft MK III. Rozpětí oné polomakety je 2.7 m, a k pohonu bude pro začátek použitý motor Quadra 34ccm, předpokládaná váha nepřesáhne 10 kg. Další fotky a psaní ze stavby budou přibývat na této stránce …


    Takticko technické údaje:
    Konstrukce: žbrdlinka kam se podíváš, sem tam kus drátu a hlavně pajlot
    Rozpětí: 2 700 mm
    Délka: 1 750 mm
    Hloubka křídla: 390 mm
    Hmotnost: prázdného draku: šak to nějak dopadné, néééé?
    Plošné zatížení: halolet
    Motor: Quadra 35 benzín


    Práce pokračují:

    21.4. Austřík je těsně před dokončením!
    4.4. Hotový nástřik, přídány fotky ze stříkání
    25.3. Austřík už je potažený a je i zasklená kabina


    Similar Posts:

    Rubrika: Modelářská dílna

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby