Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

Zahájení likvidace výstavy MODEL HOBBY  je v neděli 14. ledna 2018 od 10.00 hodin a bude probíhat do středy 17. ledna 2018 do 17.00 hodin.

Silvestrovské polétání 2017, sraz v 10 hod. na modelářském letišti.

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Chvátal, 20 Listopad 2008, 20:29

    Taylorcraft Auster MK III o rozpětí 2,7m – Happy End

    Netrvalo to ani kdejak dlouho a Francek nevydržel jen tak sedět na pérdeli nu a vydal se do dílni. Nejdřív Austera jen tak okouknout a potem aj pomalinku pospravovat. Přitem aj na letišti létal a tak. Měsíc se s měsícem sešel a Auster je znovu v kondici! Kukněte! Francek ho dokončil enem den před zavíráním nebe!! A aj LÉTÁ! A aj DOBŘE!

    Hentak to onehdá počalo … Bylo jednou onehdá onehde Francek Hrbáčkovic, hoch jeden ušatá, a zahlídl Austera od Taylorcraftů a tak se do něho pobláznil, že lapnul do kolni a stavěl až postavil. A dyž už postavil tož aj létat s tým se mu zachtělo. Po dvorku jezdit už ho omrzelo, tož ho zbalil, naházal do kufra stěhováka a dovalil s tým na letiště. Onen dotyčný kolem teho tak dlouho chodil až to složil a motor natočil. Všecko vyzkůšal, chvílu poroloval na trávník co si vlastnéma rukama posékl, kolena rozklepaná uklidnil a motoru oroštoval. Auster se pohnul, samo že dopředu, trochem poskákal a VZLÍTL! Normálně aj NAHORU! Asik se mu kolena zasejc rozgyglala či co toho bylo příčinou, či si glgnul nejaké slivovičky bo co, ale let byl také jakéjsi divokéj … Tož s tým chvilku zápasil, pak ke kniplu postavil synka Michala, ten s tým zápasil dál a nakonec se srdcem zastaveným s tým sednul na kraji letišta. Tož oddýchli sme si všecký … Auster je v celku a po tom co ho Francek eště raz poladí, tož to zkusíme znovu ja? Francek posílá aj fotky z teho řádění ať z teho takej neco máte. Tož tak ogaři :-)

    Takto začal jeho mladý život a minulý víkend málem skončil. Při jeho několikátém letu se stalo něco mezi nebem, jedním kulatým tělesem a oněma končetimama, kterýma ho Francek tehdá páčkoval. Vzletem to začalo a šturckou až do země skončilo. Auster je opravitelný, protože Francek tvrdí že všechno se dá opravit, jenom to někdy trvá trochem déle, že … Tak aspoň pár fotkami a minutou ticha postůjme v posvátné úctě nad pokaženým pilotem … Jo a prej do konce roka Auster poletí aj kdyby se hory měly zelenat a to by nebylo aby aj z takových věcí si člověk neudělal nakonec srandu, dyť jde o houby, pilot už je stejně bez nohy tak co :D

    Netrvalo to ani kdejak dlouho a Francek nevydržel jen tak sedět na pérdeli nu a vydal se do dílni. Nejdřív Austera jen tak okouknout a potem aj pomalinku spravovat. Přitem aj na letišti létal a tak. Měsíc se s měsícem sešel a Auster je znovu v kondici! Kukněte! Francek ho dokončil enem den před zavíráním nebe!! A aj prej LÉTÁ! A prej aj DOBŘE!

    Similar Posts:

    Rubrika: Modelářská dílna

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby