Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

---Výroční členská schůze se bude konat 26.1.2018 v 17.00 hodin na Starém pivovaru v Holešově.

---Silvestrovské polétání se bude konat od 10.00 hodin na naší modelářské ploše. Všichni jste srdečně zváni.

Silvestrovské polétání 2017, sraz v 10 hod. na modelářském letišti.

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Chvátal, 3 Červenec 2011, 15:03

    Mini F3F Bird na svahu Hučnice

    V sobotu dopoledne jsem se vykutálel z postele a s potěšením sledoval počasí, nádherně vymeteno, kumulky se kumulily a vítr sílil. A co víc, foukal čistý S, takže přímo na svah Kvasice! Naházel jsem do auta Birda, přítelkyni a upaloval na Kvasice. Po příjezdu na místo jsme se tam potkali s modelářem z Otrokovic, který měl stejný nápad, bohužel na místě místo čistého severu foukal čistý západ, takže jsme se pokusili přejet na jiný svah, ale tam opět foukalo jinak, takže jsem udělal kolečko přes Holešov, vysadil přítelkyni doma a vyrazil na Hučnici.

     

    Hučnice nezklamala, foukalo přesně na svah kolem 6 a v nárazech kolem 9m/s. Složil jsem Birda a hodil jej tam. Chvíli jsem si poletoval a brousil hranu svahu, ale zdálo se mi, že by ho chtělo trochu víc naložit, po průletech ztrácel energii a vítr sílil. Přistál jsem za hranou jako do peřinky – tráva tam má teď skoro 3/4 metru – naházel do zátěžové trubky 2 válečky ze tří a mrskl jej tam. Jako na potvoru vítr začal slábnout, takže to bylo sice lepší, ale ne tak jak jsem čekal.

     

    Létal jsem si tak asi hodinku a půl, když začalo zapadat slunce. Užíval jsem si průlety na rychlosti pár letrů kolem sebe na pozadí právě zapadajícího slunce a vzpomínal na to, jaké to bylo na stejném místě minulý rok s Ocelotem … Nakonec mi začalo být zima a tak jsem to zabalil, ostatně už bylo po osmé, nejvyšší čas jet domů. Kufr s vysílačem jsem bafnul do ruky, do druhé složeného Birda a štrádoval si to k autu. Tam jsem všechno tak jak bylo hodil do auta a jel domů. Jak jsem byl rád, že jsem se Kvasicemi nenechal odradit a nakonec na Hučnici jel … Už se těším až Birda poprvé protáhnu plně naloženého na Donovalech!


    Fotky jsou focené telefonem, tak omluvte kvalitu …

     

    Similar Posts:

    Rubrika: Létání na svahu

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby