Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

---Výroční členská schůze se bude konat 26.1.2018 v 17.00 hodin na Starém pivovaru v Holešově.

---Silvestrovské polétání se bude konat od 10.00 hodin na naší modelářské ploše. Všichni jste srdečně zváni.

Silvestrovské polétání 2017, sraz v 10 hod. na modelářském letišti.

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Chvátal, 27 Září 2011, 21:51

    F3B Dingo od Vaška Vojtíška

    Vzpomínky na F3B Lady II od Franty  Bajera a především možnost si okusit na páčkách F3B Stinger Vaška Vojtíška vedly k tomu, že jsem se s Vaškem domluvil a koupil Dinga … Líbily se mi barvy, stav i cena. Bylo to sice naknap, ale nakonec se mi jej podařilo dát dohromady a doosadit a létat s ním už na Donovalech. Mezitím jsem objednal od Vaška nový trup s motýlem a předělá se na elektrotrup. Osazení, fotky a video Dinga najdete v článku.



    Provedení: Double carbon s carbon motýlem a 2,4GHz špičkou.


    Osazení: Na křidélkách, klapkách i motýlu jsem nakonec zvolil Airtronicsy, akku 4S NiCd Sanyo 1650 m, přijímač Twin7Vario s interním variem, antény vůči sobě orientované o 90st. obě uvnitř trupu. Zatím ani náznak problému se signálem.


    Letová váha: po opravě a dokončení 2090 gramů. Do spojky a křídla je možné v olověných prutech naložit ještě cca další 1,5kg balastu. Na Donovalech jsem Dinga naložil do plna a byl ho plný svah.


    Dojem z modelu a jeho letových vlastností: s Dingem mám nalétáno zatím velmi málo, takže je na hodnocení velmi brzy, ale na svahu mě Dingo nadchl, na navijáku s ním mám zatím, díky ochotě Franty Bajera, ještě jednou díky Františku, jen pár startů, takže jsem spíš ladil nastavení než létal. Na špagátě je Dingo stabilní, má kýbl vztlaku, výstřel zatím ladím. Přistání je pohoda, v termice mi zatím moc nesedí, ale to je určitě nastavením. Ze zkušeností ostatních vím, že na termiku je Dingo vynikající, takže se těším až si na něj zvyknu a doladím nastavení. Provedení? Kdo někdy měl v ruce Vaškův model, ten ví, že najít na modelu chybu snad ani nejde.


    F3B Dingo elektro: Vašek mi už vyrábí celouhlíkový trup, který se bude předělávat na elektro. Uvažované osazení bude motor S-Neu 1115/2D/6.7, regl CastleCreations Ice lite 100, akku 2x 3S 2200mAh před spojku, vrtule RF 17×13, příkon cca 2,2kW. Serva motýla a přijímač se kvůli tomu budou muset přestěhovat z trupu do centroplánu za spojku. Už se nemůžu dočkat, to bude masakr !!!! :-)


    Fotky Dinga



    Onboard video Dinga na Donovalech: kamerka je GoPro HD


    Similar Posts:

    Rubrika: Modelářská dílna

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby