Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

---Výroční členská schůze se bude konat 26.1.2018 v 17.00 hodin na Starém pivovaru v Holešově.

---Silvestrovské polétání se bude konat od 10.00 hodin na naší modelářské ploše. Všichni jste srdečně zváni.

Silvestrovské polétání 2017, sraz v 10 hod. na modelářském letišti.

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Chvátal, 30 Srpen 2008, 19:55

    Modelářské aerovleky Holešov – Wigens a Vláďův 4m Šohaj

    Dnes proběhlo první kolo modelářských aerovleků na letišti v Holešově, pokusným myšákem se na vlastní žádost stal Vláďa Daněk se svým Šohajem o rozpětí přes 3m a váze lehce přes 4kg. Po prvním spíš testovacím vleku jsme se do toho pořádně opřeli a další vleky už stály za to.

     

    Protože jsme se do toho opřeli opravdu pořádně, 2 z nakonec tuším 8 vleků byly opravdu do nevidím, já už svoji vlečnou tedy opravdu téměř neviděl a Vláďův Šohaj se proti modré obloze tvářil jako ani ne 2mm tečka a vidět byl spíš jen oproti bílým mrakům.

     

    Výšku jsem v tu chvíli střízlivě odhadoval tak na 600m, spíš víc. Počasí bylo sice větrnější, ale nosilo to téměř všude. V posledním letu mi Vláďa Šohaje půjčil a já si taky pár minut poplachtil. Šohaj je úžasně hodný a já si kroužení vyloženě užíval. Nakonec jsem se musel z termiky shazovat jak to šlo, protože i s plně otevřenými brzdami Šohaj v termice dál stoupal. Nepomohlo ani potlačení spolu s brzdami, pomohl až plný trim výškovky, plné brzdy a ještě k tomu citlivé potlačení. Až pak jsem Šohaje po pár minutách trpělivého tlačení dostal do použitelné výšky a tam ho Vláďovi zase s díky vrátil.

     

    Aerovleky se vyloženě podařily a nakoply nás k dalšímu vlekání. Kdo budete mít chuť aerovleky také zkusit, moje vlečná Wigens 2,6m s MVVS 58 je plně k dispozici.

     

    Similar Posts:

    Rubrika: Modelářské aerovleky

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby