Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

Zahájení likvidace výstavy MODEL HOBBY  je v neděli 14. ledna 2018 od 10.00 hodin a bude probíhat do středy 17. ledna 2018 do 17.00 hodin.

Silvestrovské polétání 2017, sraz v 10 hod. na modelářském letišti.

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Chvátal, 28 Červenec 2008, 23:19

    Proxima Jardy Rady se taky proletěla s výškoměrem Alti2

    Dnes jsme po dlouhé době konečně nacpali výškoměr Alti2 do Proximy Jardy Rady, zajímalo nás v jaké výšce se cca Jarda v termice pohybuje, já tipoval 300-350m, Jarda sám max 300m a Jirka Pavlík, dlouholetý aktivní plachtař kolem 250m maximálně s tím, že rozměry modelu zkreslují.


    To i mě bylo jasné, ale měl jsem za to, že zkreslují spíš směrem nahoru. Nakonec jsem se trefil skoro přesně, ve druhém stoupání měl model 340m výšky nad holešovským letištěm a v tom prvním dokonce 410m! Někdy je fajn mít možnost údaje, které nás zajímají, změřit než je jen zkusmo odhadovat :-)


    Pokud by někdo z klubáků chtěl Altíka taky provézt v termice, je stále k dispozici, stačí říct. Nic se nemusí chystat ani upravovat, napíchne se do volného vstupu přijímače a letí se. Nic to nehmotí a všude se vejde, stačí zapojit do přijímače a letět. Graf Jardova letu je k nahlédnutí tady a zdrojový soubor do programu Alti, který je zdarma ke ztažení na internetu a ve kterém si můžete graf průběhu letu libovolně zvětšovat, přibližovat, odměřovat výšku, stoupavost atd atd je tady.


    Similar Posts:

    Rubrika: Modelářská elektronika, Články

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby