Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

Zahájení likvidace výstavy MODEL HOBBY  je v neděli 14. ledna 2018 od 10.00 hodin a bude probíhat do středy 17. ledna 2018 do 17.00 hodin.

Silvestrovské polétání 2017, sraz v 10 hod. na modelářském letišti.

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Pavlík, 12 Únor 2017, 16:42

    RCEA Viničné SK

    Slovakindoor Viničné SK byl další závod kterého se zůčastnil tým našich modelářů ve složení Adam Hrbáček,Jan Pelánek a Vojtěch Kubiš za doprovodu Michala Hrbáčka,Jirky Pavlíka a rodičů Vojty.Talentovaní kluci opět ukázali své umění a v kategorii RCEA obsadili druhé a třetí místo. Průběh závodů krátce nastínil Jan Pelánek.

    Přátelé modeláři, kamarádi opět se s vámi chci podělit o zážitky z modelářské akce konané tentokrát na Slovensku v obci Viničné malý kousek od Bratislavy.
    Nebudu vás trápit žádnou slohovou prací, takže jen stručně, teda pokusím se.
    Vypravili jsme se, řekl bych, už ve standardním složení tj. já, Adam Hrbáček, Michal Hrbáček a Jirka Pavlík. Po zvážení vzdálenosti jsme se rozhodli vyrazit již v pátek v odpoledních hodinách a dobře jsme udělali! Ne že bychom to měli extra daleko, ale ochudit se o páteční tréning by bylo opravdu škoda!
    Hala pěkná, vcelku prostorná, jen tedy poněkud nižší strop a absence hřišťových čar mi způsoboval mírné chmury. Nu co podmínky jsou pro všechny stejné, takže nač se trápit :-) Tréning jsme si užili takřka do syta, rozhodně ne všech 27 pilotů využilo téhle neodolatelné nabídky:-) Když jsme téměř před 23 hodinou opouštěli halu, nebyly už žádné jiné myšlenky než na postel! Noc strávená asi 7km vzdálené ubytovně utekla velmi rychle kor, když měl někdo očividně málo tréningu a budík zvonil již před půl 7mou. Než jsem pořádně rozlepil oči kluci už seděli v autě :-D
    V hale jsme byli mezi prvníma. Po odletění prvního kola tréningu se však hala velmi rychle plnila, takže jsme absolvovali ještě jeden let a už zde bylo zahájení soutěže.
    Jak už to bývá začíná se naší kategorií RCEA soutěžní pole čítalo 10 pilotů, takže konkurence veliká! Boj to byl opravdu velmi vyrovnaný a rozhodují sebemenší chybky. Kluci samozřejmě bojují i ostatních kategoriích F3P-AA,F3P-AP a má z diváckého pohledu nejoblíbenější F3P-AM kde si piloti stále víc oblibují začlenění střešní konstrukce do své choreografie. Pro diváky určitě super zábava. To v naší ,,nudné” kategorii určitě neuvidíte, ovšem to neznamená, že by nebylo na co koukat!
    No po vyčerpávajících třech kolech nám už nezbývá než počkat na vyhlášení výsledků. Čas většina pilotů tráví, možná se budete divit jak jinak než ve vzduchu! V hale to v ten moment vypadá spíš jak ve včelím úle:-)
    Kategorii RCEA vyhrál sympaťák Dominik Obrtlík, který se zároveň stal i mistrem slovenské soutěže a patří mu veliká gratulace! Druhý náš šampion Adam Hrbáček (má talent říkám to pořád, takže musím i dnes) opět velká gratulace! Třetí místo zůstává taktéž v našich končinách, takže tušíte, že jej získává (ne já to vážně nejsem :-D )Vojta Kubiš chlapec šikovný! Gratulace! No a já? Ano obhájil jsem své 7mé místo, takže spokojenost :-)
    Na zbytek výsledků, se můžete podívat do výsledkové listiny, myslím že i tak jsem toho zas napsal víc než jsem sám chtěl….

    Ještě bych rád zmínil, že po dobu soutěže se s námi účastnil televizní štáb televize Joj, kde udělali krátký, ale hezký sestřih do hlavních zpráv!
    Zde přikládám odkaz https://velkenoviny.joj.sk/archiv/2017-02-04-noviny-tv-joj  naše relace začíná lehce po 34 minutě, tak můžete kouknout:-)

    A teď už opravdu stačí!
    Čest poraženým sláva vítězům:-)

     

      

      

      

      

     

    Další foto :

    Jirka Pavlik  : zde

    Jan Pelánek  : zde

     

    Dalším závodem který se počítá do MČR je Slow Flyer -Zelený Pruh ,Praha 12.2.2017.

     

     

    Similar Posts:

    Rubrika: Články

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby