Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

Silvestrovské polétání 2017, sraz v 10 hod. na modelářském letišti.

Zapište si do diářů, výroční schůze bude 26. ledna 2018. Místo a čas bude ještě upřesněn.

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Chvátal, 18 Říjen 2010, 18:50

    Volcano Vládi Daňka zalétáno

    Se spožděním, ale přece, sem dávám fotky ze záletu Volcana Vládi Daňka, který proběhl za poměrně větrného počasí před cca měsícem a půl. Vláďa chtěl mít na zálet klid, takže jsme se na letiště připlížili když tam nikdo nebyl, ono to vlastně ani nedalo tolik práce, a začali Volcano skládat.

    Nabili jsme rychle z auta pohonnou sadu – 6-článek A123 pohánějící motor Roton 900W, po složení vše několikrát překontrolovali, zkusili dosah Duplexu, vše se zdálo být ok. Nastal rozhodující okamžik. Naposledy jsem si v hlavě urovnal funkce páček, Vláďa se rozběhl a Volcano odhodil.

    Po pár vteřinách po mírném dotrimování jsem si vybavil v hlavě slova Dalibora Štěrby – všechny Valentovy modely létají stejně – pohodový autobus. Na svoje rozpětí a plochu a použitou výbavu je ale Volcano překvapivě těžké, provedení je klasika laminát a i tak se konečná letová hmotnost zastavila někde kolem 4,7kg, což už na termiku není. I na klapkách se Volcano hrne po obloze hodně svižně. Podle mě ideální na sváh v horách. Do termiky do slabších podmínek moc ne. Každopádně je Vláďa spokojený a to je to nejdůležitější. Přeju mu dlouhý život a hlavně hodně povedených startů a přistání!


     

    Similar Posts:

    Rubrika: Modelářská dílna

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby