Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

Fotky z tréninků a soutěží našich indoor letců.

Seznam akcí pořádaných LMK Čmelák Holešov

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Marcel Králík, 29 Květen 2018, 17:34

    World cup F3K 2018 Zlín Holešov

    O víkendu se konal 2. ročník World cupu F3K 2018 Zlín Holešov. Přivítali jsme piloty ze Slovenska, Polska, Rakouska, Německa a České republiky. 

    Jako obvykle většina pilotů přijela již v pátek, aby potrénovala a večer probrali co je nového. Nalosovali jsme 15 kol po 4 rundách a v sobotu úderem 9. hodiny jsme se pustili do boje. Počasí po oba dny bylo přímo ukázkové, slabý proměnlivý vítr a jasno. Díky tomu bylo termiky na rozdávání, jen kolem poledne se začal vzduch přehřívat a díky tomu byl problém se v ní udržet. Většina si s tím, ale poradila.

    Z techniky se na soutěži neukázalo nic nového, přesto byly vidět špičkové stroje, které se v kategorii používají. Dřívější dominance jednoho typu již dávno není pravdou.

    Radost mám z toho, že první místo zůstalo v ČR, vybojoval jej Ivo Bratršovský. Na druhém místě skončil vítěz prvního ročníku Flixender Bernhard a na třetím místě Tomáš Marek.

    Velké poděkování patří městu Holešov, které nás podpořilo. A také celému organizačnímu týmu. Třešničkou na dortu byly slova uznání od Friedmara Richtera, který je v FAI koordinátorem kategorie F3K.

    Parádní fotky od Libora Dvořáka.

    Similar Posts:

    Rubrika: Modelářské akce, soutěže a polétání, Články

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby