Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

Zahájení likvidace výstavy MODEL HOBBY  je v neděli 14. ledna 2018 od 10.00 hodin a bude probíhat do středy 17. ledna 2018 do 17.00 hodin.

Silvestrovské polétání 2017, sraz v 10 hod. na modelářském letišti.

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Chvátal, 1 Březen 2014, 21:58

    Zálet L-21 Spartak a VSM-40 Démant – fotky a videa

    Po dlouhém plánování a jednom odložení jsme dnes s partou kamarádů, ale hlavně s Mírou Buryanem a Milošem Vaculíkem zalítli oba větroně. Počasí vyšlo moc pěkně a byl z toho krásný den na letišti. Fotky poví víc. Míro, ten Spartak je fakt kočáááááááár!

    Spartaka jsem měl díky Mírovi možnost si 2x zapáčkovat a jednou přistát. Je to sice po pár letech moc čerstvé, ale myslím, že všem přítomným jeho letový projev docela vyrazil dech. Nečekal jsem, a asi ani jeho stavitel, že bude létat až TAK dobře. Díky na míru navrženému profilu a velké čistotě stavby létá poměrně rychle, což je na GPS létání potřeba, parádně drží rychlost a nestrácí ji ani v hodně utažených zatáčkách o velém náklonu, Nemá tendence ze zatáček vypadávat ani je utahovat, směrovka je parádně citlivá. Prostě se chová tak jak má a to je pro stavitele vždycky ta největší pochvala. Moc se těším na jeho další ladění a měření výkonů. Bude to ozdoba všech modelářských akcí a GPS soutěží.


    Démant Miloše Vaculíka létá taky moc pěkně a těší mě, že tato předloha bude v Holešově a okolí poletovat. Jen víc a houšť. Že to těm dvěma vedle sebe pěkně sluší :-)

     


    Similar Posts:

    Rubrika: Modelářská videa

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby