Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

---Výroční členská schůze se bude konat 26.1.2018 v 17.00 hodin na Starém pivovaru v Holešově.

---Silvestrovské polétání se bude konat od 10.00 hodin na naší modelářské ploše. Všichni jste srdečně zváni.

Silvestrovské polétání 2017, sraz v 10 hod. na modelářském letišti.

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Chvátal, 14 Červen 2008, 16:55

    Taylorcraft Auster MK III Franty Hrbáčka

     

    Bylo jednou onehdá onehde Francek Hrbáčkovic, hoch jeden ušatá, a zahlídl Austera od Taylorcraftů a tak se do něho pobláznil, že lapnul do kolni a stavěl až postavil. A dyž už postavil tož aj létat s tým se mu zachtělo. Po dvorku jezdit už ho omrzelo, tož ho zbalil, naházal do kufra stěhováka a dovalil s tým na letiště.

    Onen dotyčný kolem teho tak dlouho chodil až to složil a motor natočil. Všecko vyzkůšal, chvílu poroloval na trávník co si saméma rukama posekl, kolena rozklepaná uklidnil a motoru oroštoval. Auster se pohnul, samo dopředu, trochem poskákal a VZLÍTL! Normálně aj NAHORU! Asik se mu kolena zasejc rozgyglala či co toho bylo příčinou, či si glgnul nejaké slivovičky bo co, ale let byl také jakéjsi divoké … Tož s tým chvilku zápasil, pak ke kniplu postavil synka Michala, ten s tým zápasil dál a nakonec se srdcem zastaveným s tým sednul na kraji letiště. Tož oddýchli sme si všecký … Auster je v celku a po tom co ho Francek eště raz poladí, tož to zkusíme znovu ja? Francek posílá aj fotky z teho řádění ať z teho takej neco máte. Tož tak ogaři :-)

    Tož už to Francek aj poladil a podruhé pozkůšal, tož lepší to bylo! První let nás sice lakoval jakože to nepoletí ale už podruhaj to letělo a PĚKNĚ! Drobet sme to doladili, pár mušek doladili a došli k názoru že to aj poletí, prej že musí :-) Eště to něco chce ale pak už to bude skorem dokonalé!

     

    Similar Posts:

    Rubrika: Modelářská dílna

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby