Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

Fotky z tréninků a soutěží našich indoor letců.

Seznam akcí pořádaných LMK Čmelák Holešov

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Chvátal, 27 Prosinec 2007, 13:10

    Polomaketa Zlín Z-242L Jirky Chvátala

    Delší dobu ve mě hlodala myšlenka pořídit si nějakou větší polomaketu akrobatického letadla na pěkné polétání na letišti v době, kdy nemám chuť na hotlinera, čistokrevného akrobata ani na vrtulník. Něco, co by létalo přiměřeně pomalu, zvládlo maketovou akrobacii, mělo vztlakové klapky na vydudlaná přistání a pomalé realistické průlety nad drahou, prostě něco ….



    Dlouho jsem na nic nemohl přijít, až jsem jednoho dne narazil na bazaru na zajímavý inzerát na polomaketu Zlína 242. Byl ode mě sice daleko, mělo jej už zamluveno několik lidí, ale stačilo pár diplomatických vět a bylo domluveno. Zlín byl koupený. Problém ale byl, jak si pro něj zajet, byl ode mě 400 km. Nakonec se díky dalšímu výhodnému inzerátu na EPP akrobata Blade pro kamaráda Petra podařilo vymyslet cestu ala tour de Czech Republic a po 12 hodinách v autě byl Zlín doma. Byl jsem tak utahaný že jsem jej ani nerozbalil a šel spát.


    Dnes jsem neodolal a zašel pro něj do sklepa, vybalil, očíčka se rozzářily a já se jal ho zbavit nánosů prachu a zbytků metylového paliva. Co se z původně ošklivého káčátka vyklubalo je k nakouknutí zde spolu s několika údaji: rozpětí: 1.7m, letová váha s motorem OS MAX 61 FSR 4,2 kg, ovládány jsou křidélka, motor, směrovka, výškovka, vztlakové klapy a osvětlení pro lety za šera. Model má i maketově odpruženou přední podvozkovou nohu.


    Ve Zlínovi byla původně 10ka žhavík od OS MAX, ale já ji plánuji předělat na čtyřtakt 15ku OS MAX FS-91 SURPASS II


    Aktuality:

    25.3. Zlín už má za sebou záběh motoru v modelu a také pojezdové zkoušky, vypadá nádherně, je to nádhernej mazlík ….





    Similar Posts:

    Rubrika: Modelářská dílna

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby