Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

Silvestrovské polétání 2017, sraz v 10 hod. na modelářském letišti.

Zapište si do diářů, výroční schůze bude 26. ledna 2018. Místo a čas bude ještě upřesněn.

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Chvátal, 1 Listopad 2009, 16:50

    Nádherné polétání na svahu Dolní Ves

    Včera jsme, vylákáni krásným počasím, vyrazili s Jardou Radou omrknout kopec nad Dolní Vsí, kam jsem se vždycky chtěl s modelem podívat. Vzal jsem sebou F3B Lady a Ocelota-E a Jarda svoji osvědčenou Proximu II. Holešov hlásil 4m S, tedy přímo na svah.



    Krátce po jedné jsem nabral Jardu s Optimou u něho doma a vyrazili jsme směr Fryšták. Ani ne po 10 minutách jsme už stáli na svahu a koukali na tu nádheru. Úžasný výhled do kraje, obloha vymetená a skoro nefoukalo, teplota jen pár stupňů nad nulou, bohužel okolní kopce si vítr usměrnily podle svého a z holešovských 4m S byly rázem 2m Z, tedy bokem ke svahu.


    Vytáhli jsme tedy Proximu a Ocelota, udělali pár fotek a lítali co baterky a vzduch dovolil. Skoro po 45 minutách jsme přistávali a odjížděli s tím, že to určitě nebylo naposledy, co jsme se na tento krásný kopec podívali.


    V Holešově na letišti tou dobou už končil Honza Valášek se Strykerem a dorazil i Mojmír Jemelík s novým asi metrovým Helio Courierem. Protože se trošku rozfoukalo, nakonec jsem neodolal a natáhl ještě gumicuk a začal skládat Lady.


    Bohužel jsem doma zapomněl pásku a než jsem ji z domu přivezl, bylo po větru, udělali jsme s Honzou asi 2 starty, kdy jsem se vypínal odhadem asi v 10-15m, takže jsem s nalítanými asi 2 minutami Lady sbalil. S klukama jsme se rozloučili a rozjeli se domů.


    Krásné modelářské odpoledne, takových kdyby bylo víc …

    Similar Posts:

    Rubrika: Létání na svahu

    1 komentář »

    1. Komentoval Dzordzik

      Listopad 8, 2009 @ 19:44

      Dnes jsme byli opět s Jardou na tomto svahu. Dopoledne bylo krásně, i když chladno, vítr opět kolem 4m S až SV, dnes jsem byl skoro přesvědčený, že i tady bude foukat. Než jsme vyjeli, začalo poprchávat a zatáhlo se, to mě utvrdilo v tom, že by foukat mohlo. Naopak. Na svahu bylo sice zataženo, ale teplo, nepršelo a skoro nefoukalo. Kopce v předpolí asi proudění zvedají a to se protáhne nad kopcem ve větší výšce. I přes to to ale v některých místech nosilo a parádně jsme si polétali. Na svah to tady bude chtít vítr v Holešově minimálně 6m, tak aby tady bylo aspoň 4m a víc, nebo trochu jiný směr, spíš SV. Musím to ještě ověřit.

    RSS komentářů k tomuto článku

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby