Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

Silvestrovské polétání 2017, sraz v 10 hod. na modelářském letišti.

Zapište si do diářů, výroční schůze bude 26. ledna 2018. Místo a čas bude ještě upřesněn.

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Chvátal, 21 Únor 2010, 19:23

    Vlečný háček do Katany – hotovo

    V druhém článku jsem odhalil fotky, jak je háček principiálně řešený. Jediné co chybělo bylo dořešit finální osazení háčku, zalepení táhel, odladění tvaru háčku tak, aby se snadno a hlavně spolehlivě vypínal i při tahu z boku, ne jen zezadu a hlavně zalepit 2 poslední výztuhy a také Katanu zvážit a dovážit. V posledním článku uvidíte řešení toho zbývajícího co bylo nutno udělat.


    Samotného mě zajímalo, kolik osazení háčku Kataně přidalo na váze. Tipoval jsem řádově 600–700g.  Trefil jsem se. Včetně dovážení posunutím baterek ještě o 2cm dopředu a dovážení olovem jsem se zastavil na cca +900g a to přes veškerou snahu o šetření váhou a umístění serva do těžiště. Je fakt, že dost z toho tvoří těžší akku, místo dvou 5článků Sanyo SCR 1700mAh jsou teď osazeny dva packy 2S2P A123 s kapacitou 4600mAh. Mohl jsem použít 25kg digitál, který by byl o cca 90g lehčí, ale stál by 4x tolik kolik jsem dal za HS-805ku. Fotky tedy zachycují finální stav, před přilepením olova na motorový domek.


    Celková hmotnost Katany je nyní cca 19kg bez paliva, cca 20kg včetně paliva. Za zmínku stojí ještě osazení U-profilu, který zabraňuje pohybu páky háčku příčně ke směru letu pro případ, kdy by větroň za háček vzal z boku. Bez něj se totiž běžně stávalo, že tlak na háček z boku háček zasekl a ten se nevypnul. Před tímto mě v komentáři varoval i Míra Nedorost. Dal jsem na jeho radu a doufám, že toto řešení bude vyhovovat. Háček se teď ani nehne. První aerovlek zkusíme hned jak bude trošku letovo.

     

    Similar Posts:

    Rubrika: Modelářské aerovleky

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby