Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

Fotky z tréninků a soutěží našich indoor letců.

Seznam akcí pořádaných LMK Čmelák Holešov

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Marcel Králík, 16 Duben 2018, 20:15

    F3K Chrudim

    V sobotu byly první F3K závody započítávané do žebříčku, které pořádal Modelklub Chrudim. První závody a hned to cinklo. :-) Ale trochu popořadě.

    Závody jsou pořádané na krásné ploše modelářského letiště u Zaječic. Na této ploše jsem za ty roky zažil snad už všechny druhy počasí, tentokrát byla ale rosnička milosrdná a připravila ukázkové počasí.

    Sešlo se nás opět úctyhodných 28 pilotů, rozlosování bylo na 3 rundy a nachystáno bylo celkem 8 kol. Přesto, že počasí a hlavně vítr, byl pro F3K jak stvořen, tak v některých kolech najít termiku nebylo jednoduché. Opět se létalo v některých kolech poměrně daleko. Termika když už chodila, tak to střídala hned z jedné a hned z druhé strany plochy. Bylo potřeba si to hlídat a nespoléhat na sondy s předcházejícího letu. Co potěšilo tak skoro polovina startovního pole vylítala víc jak 90% z výsledku prvních dvou. V minulém roce takovéto % dokázalo nalétat méně lidí. Ondrovi tentokrát velmi pěkně sekundoval Martin, který skončil na druhém místě jen díky horšímu škrtacímu výsledku.

    Mě se podařilo dolétat na krásném třetím místě. Mám z toho velkou radost, protože se mi dařilo během celého závodu létat vyrovnané body. Jen snad poslední kolo, kdy se létalo poslední tři lety, jsem si první let mohl lépe pohlídat. Nervy jsem ale na uzdě udržel a to šlo hlavně. Měl jsem samozřejmě i trochu toho štěstí, protože reprezentanti si vybrali tu druhou stranu mince. Velký díl úspěchu patří i nové letce, kterou jsem na tento rok pořídil. Progress mě několikrát podržel.

    Za mnou se to seřadilo ve velmi těsném rozestupu. O třetí místo se mnou bojoval Ivan a Ivoš. Těším se na další měření sil. Snad se mi podaří trochu potrénovat a dál kluky letově trápit.

    Z techniky se nic nového neukázalo, byla vidět široká paleta F3K modelů snad od všech výrobců, které znám. Serva a vysílačky se ustálily na již dřívějším standartu.

    Nějaké fotky ze závodu s pera Tomáše Winklera a pár mých fotek.

    Marcel

    Similar Posts:

    Rubrika: Články

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby