Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

2.10. v 15:30 hod brigáda na letišti viz. email od předsedy.

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Pavlík, 16 Leden 2020, 22:23

    F3K Morava

    Holešovský klub pořádal první letošní soutěž RC házedel F3K Morava. 

     

     

     

    12. ledna se sešlo v Holešově 19 soutěžících, aby poměřili své síly při 4. kole seriálů soutěží F3K Morava. Účast byla překvapivě hojná, snad tomu přispělo i solidní počasí. Hned v úvodu bych chtěl poděkovat městu Holešov, díky jeho podpoře máme k dispozici perfektní plochu pro naše soutěžní létání.

    Soutěž jsem rozlosoval na 3 rundy ( protože jsme se sešli v lichému počtu soutěžících, jinak by jsme si nebyli schopni radit a měřit ) a naplánoval 8 kol. Začali jsme lítat v 10 hodin a plánovaný konec byl na 15 hodinu. V poledne jsme se na chvíli schovali do maringotky, abychom se ohřáli a ochutnali uzeninu z udírny. Pro hlášení úloh a odpočítávání času již dlouho používám software F3K Master. Nastavil jsem mezi jednotlivými rundami pauzu 5 min. To akorát stačilo na to, aby se další soutěžící připravili na lítání a ostatní nestihli vychladnout. Přesto jsme nakonec odlétali „jen“ 6 kol a soutěž ukončili před plánovanou 15 hodinou. Důležitější než se hnát za počtem kol je odlétat si soutěž v klidu a přátelském duchu. ( Přiznám se, že jsem toho měl plné zuby, nohy až v krku a bolelo mě celé tělo. ) Což se dařilo v míře vrchovaté. Pro mne byl velký přínos chodit radit Maťovi. Má velmi zajímavě řešeno posouvání těžiště na svém modelu.

    Díky tomu nezvedá plošné zatížení a přesto upravuje pronikání modelu v různých povětrnostních podmínkách. Zaregistroval jsem i spoustu dalších diskuzí mezi účastníky, v kterých se probírali různé technické fičury. Proto vlastně celá F3K Morava vznikla a už druhým rokem čile funguje. Je to setkávání lidí z Moravy a Slovenska, kteří si vyměňují své poznatky a zkušenosti. Je úplně jedno jestli jde o soutěžáka tělem i duší, nebo fanouška F3K, který lítá doma na poli.

    Výsledovku, průběžný žebříček, spoustu fotek a videí je na webu www.f3kmorava.eu.

     

    Foto ze závodů avcvek  zde.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Similar Posts:

    Rubrika: Modelářské akce, soutěže a polétání

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby