Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

Fotky z tréninků a soutěží našich indoor letců.

Seznam akcí pořádaných LMK Čmelák Holešov

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Pavlík, 24 Květen 2008, 22:01

    Jarní polétání Kyjov 2008

    Po přečtení emailu s pozvánkou na Jarní polétání Kyjov 2008 konané ve dnech 23-25.5. meteorologové slibovali pěkné počasí a tak jsme se z Jardou Zichačkem a Jirkou Chvátalem v pátek v odpoledních hodinách sešli na letišti v Holešově.

    Po krátké domluvě jsme se rozjeli směrem na Kyjov. Cestou dokoupit patřičné zásoby a už odbočujeme a vjíždíme na Kyjovské letiště, kde nás vítají místní modeláři i aeroklubaci.

    I když počasí přálo, tak kromě místních, kteří měli plno práce s přípravou byl na letišti jen Mira Tuček s krásnou maketou Zlín Z-142. Večer se blížil, začali stavět stany a přístřešek. Jirka Chvátal dovezl Diona, Jarda Zicháček Pionýra LF-109 a historika Prezident, já polomaketu Space Walkera na šestapůlku a propůjčeného pěkně propracovaného Pionýra LF-109 Petra Šimíka z Fryštáku s elektrickým pohonem čekajícím na zálet. Večer jsme přijali pozvání mezi modeláře z Chropyně kteří kempovali u aeroklubu.

    V sobotu jsme se probudili do pěkného dne. Okolní modeláři se začali sjíždět a dojel i náš kolega František Hrbáček s krásnou maketou Austra MK III a RACKA PB 6.

    Krásné stroje se začaly objevovat na ploše už před devátou,v deset zahajení, letové úkázky se střídaly až do druhé, kdy Kyjovsky aeroklub předvedl letové ukázky svých stroju. Po skončení se pokračovalo v modelářském létání až do večerních hodin.Pro piloty a přatele bylo večer připraveno opékání a po horkém dni zchlazení čepovaným pivem. Debatovalo se, zpívalo a hledělo do plápolajícího ohně do pozdních nočních hodin.

    V neděli se poletovalo jen pro radost a kolem poledne se účastnici rozjíždeli k domovu.

    Akce proběhla úspěšne a krásné zážitky jsem si odvážel nejen já ….

    Doufám že v roce 2009 bude další ročník ještě úspěšnější, za LMK ČMELÁK Holešov děkujeme, modeláři.

    Letu Zdar.

    Similar Posts:

    Rubrika: Modelářské akce, soutěže a polétání, Články

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby