Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

---Výroční členská schůze se bude konat 26.1.2018 v 17.00 hodin na Starém pivovaru v Holešově.

---Silvestrovské polétání se bude konat od 10.00 hodin na naší modelářské ploše. Všichni jste srdečně zváni.

Silvestrovské polétání 2017, sraz v 10 hod. na modelářském letišti.

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Chvátal, 23 Duben 2009, 16:48

    Vyměření a provozní řád plochy na Žabárně – hlasování

    Klubáci i neklubáci, je nejvyšší čas vybrat vhodné místo pro plochu, posekat ji, upravit atd. tak, abychom mohli začít opět v nové sezóně létat. Oficiálně již bylo naše působení na Žabárně povoleno, zbývá vybrat umístění naší plochy a nechat si ji schválit u družstva a dohodnout pravidla pro létání, aby nedocházelo ke konfliktům s místními atd.

     

    Plochy jsou navrženy 2, ta menší by byla pravidelně sekaná a udržovaná i pro motoráky a aerovleky, ta větší by byla víceméně jen vytyčená, ale neupravovaná a létaly by se na ní větroně na navijících. Vzdálené jsou od sebe dostatečně, motoráky s navijáky už jsme spolu tady létali a nebyl problém s tím, že bychom si překáželi atd. Místa je na Žabárně dostatek pro všechny.

     

     

    Návrh provozního řádu modelářské plochy Žabárna

     

    Jste pro toto navržené umístění? Souhlasíte s návrhem provozního řádu plochy, či máte návrh na změnu? Názory prosím do diskuse pod článkem.

     

    Similar Posts:

    Rubrika: Články

    10 komentářů »

    1. Komentoval Dzordzik

      Duben 23, 2009 @ 17:02

      Za sebe jsem pro, umístění plochy je myslím ideální vzhledem k okolnímu prostoru, odstatečně daleko od zástavby a také v místě, kde je travnatá plocha nejrovnější a i asfalt nejkvalitnější pro starty menších motoráků. Další názory?

    2. Komentoval Miloš

      Duben 23, 2009 @ 17:42

      To je bezva, hlavně je třeba dávat pozor při příjezdu a odjezdu na hl. cestu. doufejme, že nová plocha bude sloužit bez problémů. Je třeba zvyknout si na nové okolnosti, vzájemné tolerance, hlavně nelétat nad vesnici, obvykle se to lidem líbí jen ze začátku, pak už ne. – Zkušenost z jiných letišť. Zítra se tam podívám, vezmu GPS, a zkusím to trochu projet tam i zpět.

    3. Komentoval FraHr

      Duben 23, 2009 @ 18:37

      Můj názor je, že bychom tu sekanou část plochy měli situovat až na konec té travnaté plochy po cestu dolů, protože pokud se bude zbylá část sekat těžší tachnikou, tak aby se tam netočil na tom krátkém úseku. Pak by docházelo k tomu, že by mohli s traktorem pojezdit i tu ošetřovanou. Jenom ještě nevím jak budou kluci fungovat s navijáky v té event. vzrostlé trávě. Aby toho porostu nebylo devastováno příliš.

    4. Komentoval Makyk

      Duben 23, 2009 @ 19:07

      Jsem rád, že jste sami vybrali pro motoráku tu plochu dál od baráků. Časem se to místním může zajíst.
      Vzrostlá tráva nám nevadí, v případě potřeby si vysekáme místo jen pro navijáky. Zbytek je v pohodě a dle zkušenosti po 1 – 2 dnech není ani poznat, že jsme tam byli. Jediné na co si budeme muset společně zvyknout je respektování letového prostoru. Pro motoráky nelítat nad špagáty, to samé platí pro nás nad prostorem pro motoráky. Místa tam je dost, tak v tom nevidím problém. Tolik názor za mě. Marcel

    5. Komentoval PetrC

      Duben 23, 2009 @ 20:00

      Výborně,kdy se bude síct,ta tráva je už moc vysoká?!
      Navrhuju tuto sobotu dopoledne.Když bude potřeba
      vezmu svůj křoviňák.Jináč chlapi,to odbočování z hlavní
      silnice doleva mi připadá dost nebezpečný,jsou mantáci,
      kteří jsou schopní za vama neubrzdit nebo se pokoušet
      vás objet.Dávejte svůj úmysl najevo dýl dopředu!Ahoj Petr.

    6. Komentoval Miloš

      Duben 23, 2009 @ 23:41

      Bylo by dobré, aby se zde co nejdřív objevily podmínky – pravidla používání této plochy, co se smí a co v žádném případě ne. Další plocha by se asi dost těžko hledala. … a předsedu družstva naučit modelařině… :-)

    7. Komentoval Dzordzik

      Duben 24, 2009 @ 07:18

      Ja myslim ze je jasno. Zkusim se podivat po nejakem mustru na pravidla vyuziti plochy a hodit sem odkaz. Pak muzeme k jednotl. bodum davat pripadne pripominky. V sobotu bych mohl jestli vubec tak az odpoledne a v nedeli spis vubec. Pripadne jen odskocit tak na hodinku. Sekacka je k dispozici u me v garazi. Pokud bude potreba, prosim o info dostatecne predem.

    8. Komentoval Dzordzik

      Duben 24, 2009 @ 11:11

      Jak jsem slíbil, sepsal jsem s využitím obdobných řádů jiných klubů + něco navíc, návrh provozního řádu mod. plochy na Žabárně a odkaz umístil pod mapu plochy v článku. Prosím o diskusi k jednotlivým bodům. Myslím že všechny dávají smysl a jsou důležité, změnám se, pokud budou mít hlavu a patu, nebráním, právě naopak.

    9. Komentoval Dzordzik

      Duben 26, 2009 @ 10:52

      Dnes dopoledne jsme s Jardou Radou vytyčili novou modelářskou plochu, je přibližně o 100m víc na sever oproti místu nakresleného na mapce, rozměry přibližně 18x90m. Na začátku př. týdne ji zkusíme nechat posvětit u vedení družstva tak, aby s emohla o víkendu nebo odpoledne po práci posekat. Napoprvé to bude hodně na dlouho, každá sekačka a každá ruka bude dobrá. Nejlepší budou zřejmě křoviňáky, sekačka by napoprvé strašně trpěla.

    10. Komentoval PetrC

      Duben 26, 2009 @ 18:19

      Vezmu křoviňák,řekni mi dopředu který den.

    RSS komentářů k tomuto článku

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby