Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

Fotky z tréninků a soutěží našich indoor letců.

Seznam akcí pořádaných LMK Čmelák Holešov

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Chvátal, 27 Duben 2009, 22:20

    Modelářská plocha na Žabárně posekána

    Dnes po práci jsme se s Peťou Cigánkem sešli u mě u garáže, naložili klubovou sekačku a vyrazili směr Žabárna, kde už čekal Jirka Pavlík a Jarda Rada, který nám s úsměvem na rtech sdělil, za jakých podmínek můžeme plochu na Žabárně využívat. Plocha byla již z neděle vykolíkovaná, chopili jsme se proto křoviňáku a sekačky a vydali se do boje se zeleným živlem …

    Po cca 3 hodinách sekání ve dvou je plocha posekána. Samozřejmě nahrubo, další kolo bude třeba co nevidět. Postupně musíme plochu sekat, vyčistit, zarovnat, pokud bude čím tak nechat zaválcovat atd atd. No nevypadá to pěkně?

     

     

    Similar Posts:

    Rubrika: Články

    5 komentářů »

    1. Komentoval FraHr

      Duben 28, 2009 @ 20:29

      Kamarádi modeláři, dnes jsem se zastavil na té posekané ploše. Nemohl jsem se zůčastnit sekání a tak touto cestou děkuji té malé skupině která to udělala. Nicnéně tato plocha je v této fázi nepoužitelná, protože je hrbolatá až běda. Navrhuji proto sejít se tam (umožní-li to počasí) v pátek 1.5. s nářadím na pokus o porovnání té plochy. Zem je tvrdá jak beton tak by se jednalo o nářadí pokud možno “železné a pevné” (hrábě, motyky a lopaty). Já se ještě pokusím dojednat nějakou těžší techniku na to narušení a roztrhání povrchu. Protože se nejde do standardního zaměstnání, tak navrhuji sejít se tam dopoledne tak v 10 hod. Zkuste se k tomoto návrhu vyjádřit , případně mi zavolejte.

    2. Komentoval Dzordzik

      Duben 29, 2009 @ 17:52

      Parafrázoval bych do slova jednoho významného muže, který řekl “Národ má jen takovou vládu, jakou si zaslouží”, totéž platí pro naši plochu. Co si nevyběháme a nezajistíme, to mít nebudeme, proto navrhuji sejít se na ploše zítra a možná i dříve, mezi 8 a 9 hodinou s nářadím a sekačkou, znovu posekat na nižší, už tím se to co jde srovná a to co nejde pěkně vyleze a co nevezme sekačka vezme motyka nebo lopata. Vzhledem k tomu, že nemám nářadí, ale mám 2 ruce a trochu času a hodně chuti, poprosím ty, kteří nářadí mají v množství větším než malém, aby je vzali sebou. Pokud někdo bude mít auto s vozíkem, můžeme se domluvit u mě u garáže na naložení sekačky.

    3. Komentoval FraHr

      Duben 29, 2009 @ 19:59

      To, že se bychom se tam sešli zítra je asi omyl o den, ale na zítra jsem tam domluvil techniku, která nám to porovná a my si to doladíme dle naší představy. Jak jsem to té dráze prošel, tak mě bylo jasné, že na tomto podkladě nelze pokračovat , že se to musí vzít tak říkajíc z gruntu. Na špatném základě nelze stavět. Toto totiž nebyla část letiště, ale obdělávané pole a podle toho to tak vypadá. To by dalo hodně sil a pořád by to nebylo ono, protože zem je suchá a tvrdá. Je teda dohodnuté že to rotačníma bránama naruší povrch, srovná a poválcuje. My se tam sejdem pozítrí, já vezmu kolca, nějaké nářadí a když se nás tam pár lidí sejde, tak si to doladíme, protože to už bude možné. Takže sekačku zatím nebrat.

    4. Komentoval PetrC

      Duben 29, 2009 @ 21:19

      Já si Franto myslím,že stačí dovíst hlinu a zarovnat to.Plocha
      je teda použitelná i teď.Nevím čemu říkáš rotační brány,ale
      pokud použiješ rotavátor ,přidáš suché větrné počasí,tak tráva
      může zaschnout.Doufám,že potom nezapomeneš čí to byl nápad ,nasadíš novou a zajistíš taky potřebnou závlahu.

    5. Komentoval Dzordzik

      Duben 30, 2009 @ 06:26

      S těmi bránami bych možná zkusil počkat jak říká Peťa, na to je čas vždycky i později. Zkusil bych fakt tam naběhnout, najít místa, kde je nejvíc děr a ty zkusit hlínou, nebo spíš pískem, zasypat. Tráva přes to proroste a my to postupně budeme dolaďovat. Nebude to tak horké jak to vypadá. Technika je fajn, ale občas nadělá víc škody než užitku. Teď v suchém počasí to nemá cenu. Viděl bych to na zítra, tj. pátek, nebo so ráno tam naběhnout s kolečkama, pískem a nářadím.

    RSS komentářů k tomuto článku

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby