Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

1.10.2016 od 14h pořádá LMK Brusné Dětský letecký den

Fotky z MČR F3K 2016, které probíhalo na naší modelářské ploše v Holešově najdete tady a tady.

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Chvátal, 26 Duben 2009, 18:46

    Tréning F3B Lady teamu na Žabárně

    Dnes jsme se ve složení Marcel Králík, Ríša Kalvoda, Peťa Dvořák a já sešli už v 6 ráno na letišti Žabárna s tím, že zkusíme odladit Lady v klidném ovzduší. Už předpověď ze včerejšího večera napovídala, že zústane jen u přání. Nakonec se ladění změnilo na nácvik startu v silném bočním větru :)


    Po příjezdu jsme se společně dali do natahování špagátů, zatloukli kladky a zatloukli navijáky. Kolem půl sedmé šel Peťa na první start, to už poměrně hodně foukalo, odhadem kolem 8 metrů, později se vítr rozfoukal na 10-11 metrů s nárazy 17m, měřeno v Holešově.


    Svůj první start s F3B strojkem jsem si dnes odbyl i já. I přes silný vítr přímo z boku je Lady na navijáku krásně řiditelná a není problém ji udržet ve směru, na směrovku je krásně citlivá. O F3B jsem se před prvním startem snažil přečíst co nejvíce, studoval grafy z výškoměrů Alti2, po přepípání Lady do mojí vysílačky jsem se snažil úkony potřebné při startu si zafixovat v hlavě, ale při vleku je to takový fukot, že člověk stejně reaguje podvědomě, tak jak se létat naučil.


    Byl to můj vůbec první start na navijáku. Přesto byly všechny 3 moje starty v pohodě. Lady je parádní mašinka. Teď už “jen” trénovat, trénovat a trénovat, F3B už mě před časem chytilo do svých spárů, dnes jsem si to už jen potvrdil.


    V silném JV větru nenaložená Lady proti větru pronikala jen neochotně, mírné terénní vlny na jižní straně plochy trochu nosily. Zkusil jsem si všechny základní letové 3 režimy a v hlavě už mám pár změn, které musím v nastavení udělat tak, aby mi víc sedělo. Těším se na další létání v klidu, abych mohl nastavení Lady víc doladit k obrazu svému.


    V průběhu létání dorazil Jarda Rada, dohodli jsme se, že vytyčíme naši novou modelářskou plochu. Po zatlučení kolíků jsme se k létání vrátili, já si loupl třetí a poslední start toho dne a Jarda fotil. Za poslání fotek moc děkuju. Fotky, které jsem v průběhu létání nafotil, plus pár fotek od Jardy najdete v galerii.


    Tak zase příště na Žabárně!


    Similar Posts:

    Rubrika: Články

    1 komentář »

    1. Komentoval Marcel

      Duben 27, 2009 @ 11:17

      No vidíš Jirko. Teď to bude chtít ještě pořídit naviják, baterku a začín s námi pořádně trénovat. :-)

    RSS komentářů k tomuto článku

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby