Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

Silvestrovské polétání 2017, sraz v 10 hod. na modelářském letišti.

Zapište si do diářů, výroční schůze bude 26. ledna 2018. Místo a čas bude ještě upřesněn.

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Chvátal, 15 Únor 2009, 20:09

    Zimní svahování na Hučnici

    Dnes ráno mě z postele vyhnalo sluníčko. Venku sice mrzlo a foukalo pěkně zčerstva, ale jinak bylo nádherně. napadlo mě, že bychom s přítelkyní vyrazili někam si zalétat. Podíval jsem se na to jak to fouká a zálibně se usmíval. Vítr 6m SZ, to je přímo na Hučnici!

    Nadhodil jsem že bychom mohli vyrazit na sváh, k mému překvapení Peťka neprotestovala! Nastartoval jsem tedy Cellpro10, dožďuchal baterku, nachystal taťkového Ocelota-E od DS-Model a po chvilce příprav jsme i s Peťkou vyrazili směr Hučnice.

    Po pár minutách jsme dorazili k odbočce, bohužel byla polní cesta kompletně zapadaná sněhem a vydat se tam autem by dopadlo asi špatně. Proto po krátké domluvě, kdy Peťka zústala v autě, jsem vyrazil po polňačce k asi 500m vzdálenému svahu. Po 5 minutách, notně promrzlý, jsem vytáhl a zapnul vysílač, složil Ocelota a ve stále sílícím větru přemýšlel jak jej hodit, protože mi s Ocelotem vítr notně lomcoval v ruce.

    Nakonec jsem Ocelota chytil rukou před křídlem za trup a s trochou strachu jej silou vrhl nad hranu svahu. Naštěstí se Ocelota vítr jakoby ani netýkal, brousil si to mrazivým vzduchem jakoby se ani nechumelilo. Začal jsem tedy brousit jednu zatáčku za druhou a přitom si neustále jednou rukou přidržoval čepici na hlavě, protože mi ji neustále vítr ztrhával z hlavy a pod brýlemi mi oči slzely od větru. Chtělo by to lyžařské brýle! Vešly by mi pod ně ale brýle? Asi ne.

    Po asi 10 minutách létání jsem zaslechl že za mnou Peťka těch 500m přišla a blížila se s mobilem. Při tom mě párkrát vyfotila a když jsem se v rámci kochání omylem ocitl s Ocelotem na zemi, natočila moje potácení se závějemi sněhu směrem k Ocelotovi zapadaného sněhem.

    Po asi třičtvrtě hodině jsme byli zpět doma. Oba notně promrzlí, ale šťastní. Počasí vyšlo, i když při cestě zpět začalo docela hustě sněžit. Při prohlížení fotek mi došlo jací jsme, ehm, jsem, blázni. Venku v nárazech až 12 metrů, sněží, a my si vyrazíme létat na sváh. To jen tak někoho normálního nenapadne, jedině modeláře, který má už absťák :)

    Video – pokus o dojití pro Ocelota v hlubokém sněhu

    Similar Posts:

    Rubrika: Modelářská videa, Články

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby