Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

---Výroční členská schůze se bude konat 26.1.2018 v 17.00 hodin na Starém pivovaru v Holešově.

---Silvestrovské polétání se bude konat od 10.00 hodin na naší modelářské ploše. Všichni jste srdečně zváni.

Silvestrovské polétání 2017, sraz v 10 hod. na modelářském letišti.

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Chvátal, 1 Květen 2008, 20:48

    Dlouhodobé zkušenosti modeláře s pásmem 2.4 GHz

    Spektrum, XPS, IFS nebo SPCM? Dilema. Dnes se mi podařilo najít na internetu myslím velmi zajímavý a nezávislý článek, který napsal Tomáš Fiala, dlužno dodat že současné létá s přijímači, které používají jak FM, tak PCM, resp SPCM i 2,4 GHz.


    Jeho závěr je, že s 2,4 GHz v zásadě nejsou závažné problémy, které by bránily provozu, ale mají spoustu SW much a do velkých letadel létajících ve velkých výškách by si je nedal z důvodu malého dosahu vysílačů vysílajících max. povoleným výkonem v Evropě, ve velkých modelech a maketách nadále používá nejkvalitnější SPCM přjímače, ale do menších modelů a houboletů není problém s 2,4 GHz, POZOR, ale jen tehdy pokud se zajistí dostatečně KVALITNÍ NAPÁJENÍ, což u malých modelů je problém.


    Ani kvalitní BECy ne vždy dokáží zajistit a jediným spolehlivých řešením je použít pro přijímač samostatnou baterii. Přijímače na 2,4 GHz totiž mají 10x vyšší (ano, desetinásobný!!!!) odběr než klasické přijímače na 35 nebo 40 MHz a napájení tomu musí odpovídat!!!! Doporučuji pozorně přečíst a než si koupíte 2,4 GHz systém, resp modul se pořádně zamyslet, jestli je to pro vás, resp vaše modely, to pravé!


    Similar Posts:

    Rubrika: Modelářská elektronika

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby