Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

2.10. v 15:30 hod brigáda na letišti viz. email od předsedy.

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Chvátal, 14 Duben 2011, 21:44

    MZK terminál – novinky, senzory a anketa

    MZK terminal má implementovánu funkci uživatelské aktualizace firmware přes internet, což jej činí mnohostranně použitelným a především univerzálním zařízením. Díky této funkci je možné okamžitě po uvolnění aktualizace firmware si jej z domu nahrát přímo do terminálu. MZK již uvolnilo k prodeji 3 vlastní senzory a aktualizaci firmware pro terminál, RX i vlastní senzory. V článku najdete fotky samotných senzorů a především displejů MZK terminálu s těmito senzory.




    Prvním ze senzorů je vario, včetně zvukové indikace stoupání/klesání do sluchátka, podobně jako u větroňářských varií, s indikací nadmořské výšky a výšky nad zemí, 10s a 30s průměrovaným variem, teplotou vzduchu a dalšími údaji (platí i pro interní vario uvnitř 10-kanálového RX Twin10V).


    Dalším senzorem je senzor napětí až do 60V, proudu až do 50A a odebrané/dodané kapacity. Posledním senzorem je podobný senzor jako je ten předchozí, ale až do napětí 60V a proudu 100A. Další senzory a aktualizace firmware s dalšími funkcemi jsou v přípravě.


    Je nyní možné si na kteroukoli z desítek měřených veličin nastavit libovolný počet alarmů na libovolnou hodnotu s akustickou i vizuální indikací na displeji terminálu. Největší novinkou je vario s akustickou indikací do sluchátka dle větroňářských varií.


    Novinek v novém firmwaru jsou desítky, lépe jsou vidět na fotkách displeje. Jednou z nich je testování rychlosti, cyklování a měření odběru připojeného serva se zobrazením grafu průběhu proudu na displeji terminálu a generátor impulzů pro servo s resetem na střed.


    Nejpodstatnější novinkou je ale nový systém Twin Plus, který umožňuje pomocí terminálu nahrávat nové firmwary nejen do TX modulu, ale i do RX a senzorů, ale především do sebe samého! není tak už třeba po přehrání systému Twin na Twin Plus už nikdy posílat tx, rx ani box a senzory k výrobci kvůli nahrávání nového firmware. Velmi praktické, rychlé a příjemné …


    MZK Twin vysílačové moduly, přijímače i senzory je možné koupit na stránkách výrobce zde.


    Jako další senzor udělejte

    Zobrazit výsledky






    Similar Posts:

    Rubrika: Modelářská elektronika

    4 komentářů »

    1. Komentoval Holda

      Duben 15, 2011 @ 09:54

      bezva, bezva. Po vystave sjedu do Uval pro upgrade a senzory. Jen by se mi jeste libilo zobrazeni sily signalu na jednotlivych antenkach na stanach displeje.
      Na ukladani dat z telemetrie na SD se uz udajne pracuje.

    2. Komentoval Jirka Chvátal

      Duben 15, 2011 @ 17:58

      Pracuje se jak na ukládání dat na SD kartu, tak na indikaci síly signálu a dalších věcech po stranách :-)

    3. Komentoval Holda

      Duben 16, 2011 @ 10:37

      A jeste jedna vec by me zajimala. Momentalne me strasne stve fakt, ze kdyz chci telemetrii na dvou nezavislych prijimacich, musim to vzdycky pri kazdy zmene znova nastavit propojkama. Bude to nejak osetreno?
      Pokazdy vydlabavat velkej prijimac z vnitrku ostemu neni uplne fajn :)

    4. Komentoval Jirka Chvátal

      Duben 16, 2011 @ 18:43

      Ahoj, neboj, ví se o tom a update firmware tx a rx bude k dispozici cca dnes nebo zítra. Dám ti sem vědět, aby sis je ztáhl z webu MZK. Aktuálně to má prioritu č. 1

    RSS komentářů k tomuto článku

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby