Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Letecký modelářský klub Čmelák Holešov

Webkamera - aktuální počasí na ploše
Kalendář modelářských akcí

Nové aktuality

1.10.2016 od 14h pořádá LMK Brusné Dětský letecký den

Fotky z MČR F3K 2016, které probíhalo na naší modelářské ploše v Holešově najdete tady a tady.

Nejčtenější články

  • Nejnovější komentáře

  • .

  • Autor: Jirka Chvátal, 31 Prosinec 2011, 00:20

    MZK Twin 2,4 GHz – instalace do vysílačů – nákresy zapojení

    Rubrika: Modelářská elektronika

    2 komentářů »

    1. Komentoval Jirka Chvátal

      Leden 1, 2012 @ 10:19

      Dobrý den,
      nedávno jsem otevřel Vaše internetové stránky.Pořídil jsem si komplet pro 2,4GHz od MZK.Bude zastavěn do Futaby FC-16.Hlavně sháním jak k tomuto vysílači mají ostatní přidělaný terminál od MZK.Výrobce tuto problematiku nijak neřešil.Není vyřešena ani naznačena jediná varianta.Vše je hladké není ani kam něco přišroubovat,nebo jinak přidělat.Všechny fotky, které jsem našel jsou foceny vždy z vrchu na vysílač a terminál. Nikdy jsem nenašel fotky z druhé strany.Jestli terminál někdo lepí k nějakému držáku nebo šroubují a pod.Vím,je to na každém jak si to vymyslí.Rád bych sehnal pár nápadů.Je škoda něco vymýšlet pokud to někdo již šikovně vymyslel.Více lidí více nápadů.Píši také hlavně proto,že podle seznamu Vašich členů klubu systém 2,4GHz MZK používá několik členů Vašeho LMK.Jistě mají nějaké šikovné řešení přidělání terminálu od MZK.Podle aktivit Vašeho LMK si myslím,žejste jistě viděl ve svém okolí různé řešení.
      Pokud by jste byl ochotný mě poskytnout nějaké informace, nebo případně pár fotek byl bych Vám velmi vděčný.Nijak to nespěchá.Rozhodně to nemusím mít vyřešené za měsíc.
      Tady v okolí se také používá systém 2,4GHz ale většinou bez terminálu.
      Byl bych Vám velmi vděčen za jakékoliv informace.

      S pozdravem: Jan Novotný

      Jindřichův Hradec

    2. Komentoval Jirka Chvátal

      Leden 1, 2012 @ 10:26

      Zdravím. Náš náčelník to u MC-24 vyřešil myslím si velice elegantně. Z plechu si ohnul plech o 90st do L, tu kratští část provrtal a přes tuto díru ji přišrouboval do kloubu bývalé 35MHz antény tak, aby ta delší část byla souběžná s horní hranou vysílače, tou kde je měřák. Díky kloubu je plech otočný a utahováním šroubu kloubu se dá regulovat tuhost. Na tento plech pomocí oboustranné lepící pásky připevnil Terminál. Jednoduché, rychlé, elegantní a využitelné na každém vysílači a navíc nedestruktivní a polohovatelné. Fotku bohužel nemám, ale snad je to takto pochopitelné.

    RSS komentářů k tomuto článku

    Zrušit komentář

    *

     

    

     

    Rubriky

    Spřátelené kluby